22 april 2016
19:00

Jitex BK

Referat: Älvängens IK - Jitex BK

En härlig premiärmatch, denna gång mot ett spelande lag. Första perioden händer inte jättemycket, bara några halvchanser åt båda hållen. Andra perioden börjar betydligt bättre och vi skapar flera riktigt farliga lägen men tyvärr är vi iskalla i avsluten och dessvärre sticker Jitex upp i två omställningar som ger 0-2. Långt ifrån rättvist, men sätter man inte chanserna är det svårt. Vi beslutar att vi ska vinna tredje perioden och tjejerna går ut och kör gasen i botten och herregud sicka lägen vi spelar oss fram till men bollen vill verkligen inte in i mål. Med 8 minuter kvar spräcker vi äntligen nollan då Chaninat nätar. Tjejerna fortsätter att trycka på och vi skapar minst 3 solklara målchanser de sista minuterna, men vi lyckas inte få till avsluten. Stryk 1-2 och det är inte ofta man är glad efter en förlust, men snacka om att falla med flaggan i topp.
Stundtals spelar vi bländande och vi ser passningar och finter i toppklass gång på gång. På förhand hade vi satt upp ett mål för matchen och det var att inte sparka långt på våra insparkar utan spela upp bollarna, herregud vad tjejerna löste detta bra. Helt felfritt till och med. Det hade vi lagt 15 minuter på i onsdags, imponerande minst sagt.